Om Hyacinten

Viborgs nye sydlige bydel

Det samlede område kommer til at bestå af 840 individuelle boliger, i en bæredygtig bydel kun 4 km fra centrum og med adgang til nærliggende indkøb, institutioner og endeløse naturoplevelser. Blandingen af rækkehuse, dobbelthuse, etageboliger og parcelhuse vil være med til at sikre områdets diversitet – for det er erfaringsmæssigt i mangfoldigheden, at det bedste og mest levende lokalmiljø skabes.

Tæt på skov og sø

HYACINTEN er en del af ARNBJERG, Viborgs nye sydlige bydel – hvor naturen møder udviklingen og livet leves med naturlige undertoner. Med sin beliggenhed midt imellem natur og byliv vil området forene det bedste fra begge verdner.

Indkøbsmuligheder

I Arnbjerg er der ikke langt til nærmeste dagligvarebutik. Du finder en Rema 1000 blot tre minutter på cyklen derfra og vil du en tur på gågaden så er der blot fire kilometer.

Daginstitution i Arnbjerg

Daginstitution

Den 1. april 2021 åbner det helt nye Arnbjerg Børnehus med plads til 120 børnehavebørn og 40 vuggestuebørn.

Skole og fritid

Har I skolesøgende børn kan vi fortælle at Hyacinten hører til Søndre Skoles skoledistrikt. Og ellers er der ikke langt til fodboldbanerne og håndboldhallen i Overlund og Bruunshåb, hvor der også arbejdes på etablering af padel baner.

Arnbjerg Viborg - biodiversitet

Bæredygtig bydel

Intentionen med Arnbjerg har været at skabe et attraktivt nyt byområde med fokus på bære-dygtighed – bl.a. i form af tættere bebyggelse, store fælles friarealer, åben regnvandshåndtering, gode stiforbindelser, biodiversitet og en plan, der opfordrer til sund og aktiv livsstil.

Nyd naturen

Naturen ligger lige uden for døren – oplag til lange traveture eller en tur på mountainbiken. Søndersø er oplagt at gå rundt om, men mange skønne vandrestier findes i området. Ligesom Ødalen – Danmarks bedste legeplads for de cykelkære – ligger få tråd i pedalerne derfra. Er der hang til golf ligger der skønne baner lige i baghaven.

Find vej til Hyacinten